PEDESET NIJANSI CRNE (2016)

Glumci: Marion Wayans, Kali Hawk, Affion Crockett, Jane Seymour, Andrew Bachelor, Florence Henderson, Jenny Zigrino, Fred Wilard, Mike Epps

Režija: Michael Tiddes

Scenario: Marion Wayans, Rick Alvarez

Žanr: Komedija

Trajanje: 1h 32min

Rejting: R

  

       Jedan od najpopularnijih filmova novijeg datuma je Pedeset nijansi sive. Riječ je o ekranizacija istoimene knjige Britanske autorke E. L. James, koja je erotski eksplicitnim opisima navika jednog newyorškog yuppija stekla svjetsku slavu i zaradila pravo malo bogatstvo. Iako je kritika ispljuvala film, to nije spriječilo mnogobrojnu publiku da ga pogleda. I naravno, u želji da se što više para ižica od ljudi, snima se parodija Pedeset nijansi crne.

       Marion Wayans je nabacio dosta mišićne mase i sa ko-producentom Rickom Alvarezom sastavlja nazovi scenario. Marion Wayans ima veliko iskustvo u sličnim parodijama (Mrak serijal). Ti filmovi su uspjeli da zabave ljude a da ne vrijeđaju njihovu inteligenciju. To nažalost nije slučaj sa ovim filmom.

       Pedeset nijansi sive je zasluženo naišao na revolt kritičara, tako da je ideja parodije dobro djelovala na papiru. Pedeset nijansi crne vjerno prati radnju filma kojeg parodira. Anastasiju je zamijenila Hannnah (Kali Hawk). Međutim vrlo brzo se stiče utisak da Wayans i ekipa nisu previše ozbiljno shvatili snimanje. Serviraju nam jednu foru nakon druge, ali je problem što gotovo ni jedna ne prolazi i gledalac ne može da dočeka da prođe 90 minuta. Rijetki svijetli trenuci su kada ismijava druge filmove, ali ti fazoni se ionako mogu vidjeti u samom trejleru za film.

       Glumci su se dobro zezali na setu. Marion Wayans ponavlja svoje karakteristične gegove, a društvo mu pravi Keli Hawk.

       Pedeset nijansi crne je jedan od lošijih filmova novijeg datuma.

 


Preporuka sličnih filmova:

Datum recenzije: 17.07.2016
Poster filma: By Source, Fair use, https://en.wikipedia.org/w/index.php?curid=48859365