LJEVORUKI (2015)

Glumci: Jake Gyllenhaal, Forest Whitaker, Naomie Harris, Curtis "50 Cent" Jackson, Oona Laurence, Rachel McAdams

Režija: Antoine Fuqua

Scenario: Kurt Sutter

Žanr: Drama/ Sport

Trajanje: 2h 4min

Rejting: R

  

       Billy Hope (Jake Gyllenhaal) je bokser koji je postigao sve u životu. Bogat je, uspješan, ima lijepu ženu Maureen (Rachel McAdams) i ćerku Leilu (Oona Laurence). Nakon što ga zadesi tragedija on se okreće treneru Ticku Willsu (Forest Whitaker) za pomoć pri povratku u ring.

       Ljevoruki je poznata priča o junaku koji gubi sve što ima i koji je prinuđen na put spoznaje i iskupljenja. Antoine Fuqua jasno navodi publiku za koga da navija, ali nudi i neka zaista prijatna iznenađenja. Fuqua se zajedno sa direktorom fotografije Maurom Fioreom potrudio da film dobro izgleda. Scene borbe su dobro odrađene i često veoma napete. Kompozitoru Jamesu Horneru se toliko svidjela ideja filma, da je muziku uradi gratis. Nažalost, scena konferencije za novinare sa početka filma, je ipak malo pretjerana.

       Ono što svakako ide u prilog filmu je dobra gluma. Jake Gyllenhaal dobro balansira između opakog boksera i brižnog oca, Forest Whitaker odlično skida dobroćudnog trenera koji se veže za ljude sa kojima radi, dok 50 Cent daje jednu od svojih najboljih uloga. Oona Laurence kao ćerkica Leila je tu da Billy ne zaboravi ono najbitnije u životu.

       Ljevoruki je dobar film koji zna da dirne emocije publike.

 


Preporuka sličnih filmova:

Datum recenzije: 17.07.2016
Poster filma: By Source, Fair use, https://en.wikipedia.org/w/index.php?curid=46474362