HAOS U NAJAVI (2015)

Glumci: Amy Schumer, Bill Hader, Brie Larson, Colin Quinn, John Cena, Vanessa Bayer, Mike Birbiglia, Ezra Miller, Tilda Swinton, LeBron James

Režija: Judd Apatow

Scenario: Amy Schumer

Žanr: Komedija/ Romansa

Trajanje: 2h 5min

Rejting: R

  

       Amy (Amy Schumer) igra ženu koja veze ne shvata ozbiljno. Zabave i alkohol su njeni primarni interesi. Radi kao novinarka za jedan muški časopis. Njena šefica Diana (Tilda Swinton) joj da zadatak da napiše članak o cijenjenom sportskom doktoru Aaronu Connersu (Bill Hader). Bill je good guy, sušta suprotnost mnogim partnerima koje je imala i brzo joj privlači pažnju.

       Haos U Najavi je komedija koju smo bezbroj puta vidjeli u Hollywoodu, jedino što je uloga koja obično ide muškarcu, pripala Amy. Filmu malo toga polazi za rukom i nije baš siguran kojim putem da krene. Traje preko dva sata iako zaista nema potrebe za tim. Dijalozi i scene su nepotrebno dugi. Po koji dobar fazon s vremena na vrijeme nije dovoljan da nam drži interesovanje. Judd Apatow je poznat po tome da se zaljubi u svoj materijal ali bar je znao da nam izlizane Hollywoodske priče servira na veoma inovativan način (Zalomilo Se, Junfer U Četrdesetoj). Transformacija ka ozbiljnijim scenama je solidno odrađena i ipak nam nudi nam neka prijatna iznenađenja.

       Amy Schumer je dobra komičarka ali tranzicija iz kratkih skečeva i stand-up komedije ka dugometražnom filmu se pokazala kao prevelik zalogaj za nju. Ona je uvjerljiva kada igra samu sebe, veslu i otkačenu ženu prepunu vickastih šala uz sarkastičan pogled na svijet. Kada se film uozbilji i zahtjeva malo veći spektar emocija od svoje junakinje, ona podbacuje. Bill Hader je dobro odradio svoj dio posla. Tilda Swinton je ipak malo izvještačena kao luda šefica. John Cena je zabavan kao Steven. Sa druge strane, košarkaš LeBron James je dobio preveliku minutažu. A zabavno je vidjeti Daniela Radcliffea kao šetača pasa.

       Haos U Najavi ima svijetlih trenutaka ali Judd Apatow nas je jednostavno navikao na mnogo bolje filmove.

 


Preporuka sličnih filmova:

Datum recenzije: 17.07.2016
Poster filma: By Source, Fair use, https://en.wikipedia.org/w/index.php?curid=45378802