DVOSTRUKA IGRA (2006)

Glumci: Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Mark Wahlberg, Martin Sheen, Ray Winstone, Vera Farmiga, Alec Baldwin

Režija: Martin Scorsese

Scenario: William Monahan

Žanr: Kriminalistički/ Drama/ Triler

Trajanje: 2h 31min

Rejting: R

  

       Dvostruka Igra je film iz godine 2006. koji je osvojio Oscara, a koga je režirao Martin Scorsese, te u kome glume Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Mark Wahlberg, Martin Sheen, Alec Baldwin i Ray Winstone. Predstavlja remake popularnog hongkonškog kriminalističkog trilera iz 2002. godineInfernal Affairs, koga su režirali Andrew Lau i Siu Fai Mak, a originalni scenarij Felixa Chonga i Siu Fai Maka je adaptirao William Monahan. Film se događa u Bostonu gdje Frank Costello, irski gangsterski bos ubacuje Colina Sullivana kao krticu unutar Državne policije Massachusettsa. Istovremeno je Billy Costigan regrutiran od Policije kako bi se ubacio u Costellovu bandu. Kada dvoje krtica otkriju da su im organizacije infiltrirane, dobiju zadatak da otkriju jedna drugu. Film je osvojio četiri Oscara na Oscara: za najbolji film, najboljeg režisera (Martin Scorsese), za najbolju montažu (Thelma Schoonmaker) i najbolji adaptirani scenarij (William Monahan). Osim toga je Mark Wahlberg bio nominiran najboljeg sporednog glumca.

       (OVAJ TEKST JE PRIVREMENO PREUZET SA VIKIPEDIJI I STAJAĆE OVDJE SVE DOK NE URADIM RECENZIJU ZA OVAJ FILM)

       Dvostruka Igra je odličan primjer rimejka koji uspješno proširuje radnju origjnala i svakako mu može parirati po kvalitetu.

 


Preporuka sličnih filmova:

Datum recenzije: 20.08.2017. godine
Poster filma: Link