ČUVARI PLAŽE (2017)

Glumci: Dwayne Johnson, Zac Efron, Priyanka Chopra, Alexandra Daddario, Kelly Rohrbach, David Hasselhoff

Režija: Seth Gordon

Scenario: Damian Shannon, Mark Swift

Žanr: Akcija/ Avantura/ Kriminalistički

Trajanje: 1h 56min

Rejting: R

  

       Spasioci Mitch Buchannon (Dwayne Johnson), Stephanie Holden (Ilfenesh Hadera), C. J. Parker (Kelly Rohrbach), Summer Quinn (Alexandra Daddario) i Ronnie (Kelly Rohrbach) dobijaju novog radnika, bivšu veliku plivačku zvijezdu, Matta Brodija (Zac Efron). Mitch otkriva da su se na plaži pojavile velike količine narkotika i umjesto da prijavi lokalnoj policiji, on sam odlučuje da istraži ko stoji iza toga. Čuvari Plaže je nastao na osnovu istoimene popularne televizijske serije.

       Serija Čuvari Plaže je bila veliki razlog zbog kojeg je gomila tinejdžera, pod udarom hormona, ostavljali svoje lopte i rekvizite napolju, kako bi ulazila u kuću i gledala atraktivne djevojke koje rade kako spasioci. Jedan od njihovih idola je svakako bio Mitch Buchcanon, spasilac koji je svoje radno vrijeme provodio u društvu prelijepih djevojaka i koji se, bez imalo brige za sopstveni život, obručunavao sa opasnim kriminalcima. Serija je dugi niz godina redovno obarala rekorde gledanosti, sve dok se ljudi nisu zasitili usporenog snimka trčanja atraktivnih spasiteljica na plaži. Filmska ekipa predoveđena režiserom Sethom Gordonom i glavnim glumcem Dwaynom Johnsonom, dolazi na ideju da podsjeti ljude na ovu zaboravljenu seriju. Ideja je svakako djelovala dobro na papiru.

       Režiser Seth Gordon započinje film sitnom ali zanimljivom minijaturom u kojoj vidimo lokalnog heroja Mitcha Buchanona, kako obavlja jedno od svojih mnogobrojnih spašavanja. Scenaristi Damian Shannon i Mark Swift su odlučili da spoje ekipicu od nekoliko spasioca, od kojih se dvojica bore za ulogu alfa-mužjaka pakta, dok buckasti Ronnie pokušava da skupi hrabrosti i osvoji kolegicu CJ Parker. Mitch i Matt se ne slažu najbolje ali moraju da nauče da sarađuju kako bi stali u kraj lokalnom dileru droge, jer oni ne žele da prijave ove opasne situacije policiji. Odmah postaje jasno da je misterija narko dilera u drugom planu i da je prvenstveni cilj filma da opusti i zabavi publiku. Čuvari Plaže nažalost nije pretjerano duhovit film i svi oni koji očekuju grohotan smjeh tokom čitavog filma, debelo će se razočarati. Interesantna je nezgoda sa početka filma, koju je imao buckasti spasilac Ronnie i koja podsjeća na sličnu nezgodu koju je imao Ted u komediji braće Farrelly Ima Nešto U Vezi Mary. Čuvari Plaže je film u kojeg je uloženo dosta novca i scene spašavanja u njemu, su očigledno skuplje od onih snimljenih za istoimenu TV seriju 90-ih. Direktor fotografije Eric Steelberg se pobrinuo za dosta lijepih sličica koje će se dopasti kako muškoj tako i ženskoj publici, ali za koje se na kraju ispostavlja, da su najveći adut ovog filma.

       Dwayne Johnson, Zac Efron, Priyanka Chopra, Alexandra Daddario, Kelly Rohrbach i Kelly Rohrbach su sasvim korektno obavili svoj dio posla. Treba pomenuti kratko pojavljuvanje Davida Hasselhoffa i usporen snimak fatalne plavuše, Pamele Anderson, glumaca koji je proslavila serija Čuvari Plaže. Tokom razgovora novog i starog Mitcha Buchannona, čujemo dobro poznatu uvodnu pjesmu iz serije, I'll Be Ready izvođača Jimija Jamisona.

       Čuvari Plaže je sasvim pristojan film, kojeg treba preporučita svima željim malo opuštajuće zabave.

 


Preporuka sličnih filmova:


Datum recenzije: 01.10.2017. godine
Poster filma: By Source, Fair use, Link